Η ΦΕΡΜΕΛΗ και εκτός των συνόρων μας

Share

Η ΦΕΡΜΕΛΗ διοργανώνει μία έκθεση για το 2023 με θέμα « Ο ΕΥΖΩΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και με την συμμετοχή μαθητών της Γ΄Λυκείου του Pierce College.

Είναι μεγάλη χαρά που ένα τόσο αξιόλογο σχολείο θα συνεργαστεί μαζί μας. Στη συνέχεια η έκθεση θα ταξιδέψει στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Hellenic Center. Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του project.

Την 25 η Μαρτίου 2023 έχει προγραμματιστεί στο θέατρο του Pierce College μία έκθεση με έργα μαθητών, θεατρική παράσταση, και ομιλία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον Ευζωνικό χώρο.

Είμαστε σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, με έδρα το Λονδίνο, όπου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικήτας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις μας. Ύστερα από προσωπική επαφή μαζί του, η Πρόεδρος κ. Λ. Πενθερουδάκη θα ταξιδέψει στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει σε 3 Ελληνόφωνα σχολεία την ιστορία των Ευζώνων με οπτικοακουστικά μέσα και να παίξει διάφορα διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά.

Μία ακόμη δράση που μόλις ξεκίνησε είναι η επαφή με τις φρουρές Ευρωπαϊκών και μη κρατών, προκειμένου να ανταλλάξουμε την ιστορία μας με την δική τους, να κάνουμε πολιτιστικές ανταλλαγές και να εκδώσουμε ένα λεύκωμα με το υλικό αυτό.