Αποτελέσματα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Share

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Όμιλος Ανάδειξης και Διάδοσης της Πολιτιστικής-Καλλιτεχνικής Εθνικής Κληρονομιάς «ΦΕΡΜΕΛΗ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» ανακοινώνουν
την διάκριση 111 έργων σε σύνολο 1.237 έργων.

Μεταξύ των έργων που επιλέχθηκαν αποφασίστηκε η απονομή 3 βραβείων και 12 επαίνων.

Η πενταμελής κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τα έργα των συμμετεχόντων απαρτίστηκε από:

  1. Παύλος Σάμιος, ζωγράφος, Ομ. Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.
  2. Ίρις Κρητικού, Πρόεδρος ΜΕΠΤ, Ιστορικός Τέχνης
  3. Λουίζα Καραπιδάκη, Μέλος Δ.Σ. ΜΕΠΤ, Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος
  4. Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας
  5. Λίζα Πενθερουδάκη, εικαστικός, Πρόεδρος Φέρμελης

Συντονισμός για το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης :

  • Νικόλαος Ευσταθίου, Μέλος Δ.Σ. ΜΕΠΤ, Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδευτικός
  • Αθανασία Σκληρού, Επιμελήτρια ΜΕΠΤ, εικαστικός

Στον Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πήραν μέρος εκατοντάδες μαθητές από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα. Με άξονα τη μάθηση μέσω της Τέχνης, αποτυπώθηκαν στα έργα των παιδιών οι αξίες του ηρωισμού, του δίκαιου αγώνα, της ελευθερίας, της γενναιότητας που συμβολίζουν οι Εύζωνες, εμπνέοντας διαχρονικά τις γενιές των Ελλήνων.

Οι Εύζωνες αποτελούν κομμάτι της συλλογικής μνήμης του τόπου μας και απόδειξη της αέναης συνέχειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αποτελούν όμως παράλληλα και μέρος του σύγχρονου αστικού ιστού, της ελληνικής κοινωνίας και της πραγματικότητας που βιώνουμε. Για αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη στο παρόν και το μέλλον, εμπνέοντας με υψηλά ιδανικά και αξίες τη νέα γένια και τους μελλοντικούς πολίτες της πατρίδας μας.

Με την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που με τα έργα τους, συνέβαλαν στο συλλογικό αυτό εγχείρημα, τιμώντας τους Εύζωνες. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη από σχολεία όχι μόνο της Αττικής, αλλά και από την Περιφέρεια και ιδιαίτερα από τα ακριτικά νησιά μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους πολιτιστικούς φορείς, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον τους και τη συμβολή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η προγραμματισμένη έκθεση για τον Νοέμβριο του 2020 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία αναβλήθηκε. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της έκθεσης θα ανακοινωθεί όταν αυτό καταστεί εφικτό.

Στον αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του πανελλήνιου διαγωνισμού:

Συγχαρητήρια σε όλους!!!