Η Τέχνη δεν μπαίνει σε lockdown

Share

Ευχαριστούμε όλους σας εξαιρετικά για τη συμμετοχή σας στην 1η Έκθεση της ΦΕΡΜΕΛΗΣ για τη Στολή και την Ιστορία των Ευζώνων στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε μοναδικά, ιστορικά στοιχεία που αποτυπώνουν το μεγαλείο και την ανδρεία των Ευζώνων ενώ παράλληλα, 64 καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας πρωτότυπα «ευζωνικά» έργα, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο έναν φόρο τιμής στο ιστορικό τάγμα τους.

Το ενδιαφέρον τόσο του απλού κόσμου όσο και των ανθρώπων από τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής, της επιστήμης, αλλά και κρατικών φορέων ήταν συγκινητικό, αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία μας. Για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Τέχνη δεν εγκλωβίζεται και είναι ικανή να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η χειρότερη πανδημία άλλωστε θα ήταν η απουσία της τέχνης.

Στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των δράσεων της ΦΕΡΜΕΛΗ, οι καλλιτέχνες προσφέρουν το 50% των εσόδων από την πώληση των έργων τους στο Σωματείο μας. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα αυθεντικό, μοναδικό έργο τέχνης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στους σκοπούς μας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την επιμελήτρια, κα Ίριδα Κρητικού: iris@goldentimes.gr.

Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε δεχτεί προσκλήσεις από το εξωτερικό για την μεταφορά της συγκεκριμένης Έκθεσης, ταξιδεύοντας την ιστορία των Ευζώνων έξω από τα σύνορα. Ελπίζουμε να το πραγματοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η ΦΕΡΜΕΛΗ είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία που αναζητάει πάντα υποστηρικτές, όλους όσους επιθυμούν να μοιραστούν το όραμά μας, να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη διάδοση της ιστορίας των Ευζώνων και κατά συνέπεια, της διατήρησης του πολιτισμού μας. Σύντομα, θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε περισσότερες και ενδιαφέρουσες δράσεις.

Σε αυτή την υπέροχη διαδρομή ιστορικής σημασίας, χαιρόμαστε πάντα να σας έχουμε δίπλα μας!