Εναρκτήρια εκδήλωση

Share

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel της Αθήνας, η εναρκτήρια εκδήλωση της ΦΕΡΜΕΛΗΣ.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν η πρ. Υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Α΄Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου–Καμηλάκη, πρ. Διευθύντρια Κέντρου Ελληνικής Ερεύνης και Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η κα Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια και ο Δρ. Λάζαρος Ριζόπουλος Επισκέπτης Λέκτορας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΦΕΡΜΕΛΗΣ, εικαστικός Λίζα Πενθερουδάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε αναλυτικά στους σκοπούς του Ομίλου, και στις ειδικές δράσεις που έχουν προγραμματισθεί.

Μία από τις πρωτοβουλίες της ΦΕΡΜΕΛΗΣ που ξεχωρίζουν, είναι η υποτροφία που θα δώσει εις μνήμην του Σπύρου Θωμά. Πρόκειται για τον 24χρονο Εύζωνα που έχοντας ολοκληρώσει σκοπιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατέρρευσε στα χέρια των συναδέλφων του και απεβίωσε τις 22 Φεβρουαρίου 2019. Για να τιμήσει την μνήμη του, η ΦΕΡΜΕΛΗ θα στηρίξει οικονομικά με υποτροφία έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ομάδα φοιτητών για τη συγγραφή πτυχιακής εργασίας με θέμα την ιστορία των Ευζώνων και την ελληνικότητα της στολής τους.

Στην εκδήλωση παρέστη ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας η κα Σοφία Χηνιάδη–Καμπάνη, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων κος Ελευθέριος Σκιαδάς, ο πατέρας του άτυχου Εύζωνα κος Χρήστος Θωμάς, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και της Τέχνης.