Ωδή στην Αθήνα: Εύζωνες – Γεώργιος Καραϊσκάκης

Share

Στις αρχές του μήνα (Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024), η ΦΕΡΜΕΛΗ είχε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώσει με τον Δήμο Αθηναίων, την εκδήλωση με τίτλο: ”Ωδή στην Αθήνα: Εύζωνες – Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Επρόκειτο για μια βραδιά αφιερωμένη στους Εύζωνες αλλά και στους αγωνιστές της Εθνεγερσίας του 1821.

Η ΦΕΡΜΕΛΗ συμμετείχε στην υπέροχη αυτή εκδήλωση μέσω της προβολής βίντεο, καθώς και μέσω της Ιδρύτριας και Προέδρου της, κας Λίζας Πενθερουδάκη, η οποία πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της βραδιάς. Επιπλέον αναγνώσθηκε το παραμύθι «Ένα Ευζωνάκι ταξιδεύει στον χρόνο», το οποίο βραβεύθηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε η ΦΕΡΜΕΛΗ.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Ματρώνη Δικαιάκου. Μίλησαν ακόμη η συγγραφέας – και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την Ιστορική ανάδειξη της Αθήνας – κα Άρτεμις Σκουμπουρδή, ο Στρατηγός ε.α. και πρ. Υπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και ο Διδάκτορας Ιατρικής και συγγραφέας Λάζαρος Βλαδίμηρος.

Συμμετείχαν ακόμη: η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς «Ο ΕΥΖΩΝ», οι μουσικοί-ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου, Γιάννης Κάβουρας, Αθηνά Σμέρδη, Κατερίνα Μποτώνη, Μίμης Ρουφογάλης και Μάριος Καζάς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.